Fiat Panda Aria Concept

Prin apariţia noului Fiat Panda Aria la Salonul Auto de la Frankfurt, compania Fiat îşi ilustrează punctul de vedere în privinţa protecţiei mediului.

Fiat Panda Aria Concept Fiat Panda Aria Concept

Fiat Panda Aria atinge un nou record în privinţa emisiilor scăzute de noxe, cu numai 69 g/km. Maşina are un motor turbo SGE de 900 cmc, cu doi cilindri şi care dezvoltă 80 CP, fiind dotat cu un sistem Multiair, ce foloseşte combustibil de petrol/metan cu hidrogen, precum şi cu un sistem Stop&Start sau o cutie de viteze semiautomată MTA (Manual Transmission Automated).

Interiorul conceptului este capitonat cu materiale naturale din bumbac şi in, iar exteriorul semi-transparent este fabricat dintr-un material din răşină ecologică, tratată cu o vopsea opacă. Interesant la acest Fiat Panda este sistemul Blue&Me, constând într-un memory stick care înregistrează consumul şi emisiile de gaze pentru fiecare călătorie în parte, pentru ca modul de condus al şoferului să fie analizat şi pe această cale să înveţe cum poate fi mai economic.

Sistemul Stop&Start are rolul de a opri şi a reporni motorul maşinii în momentul staţionării acesteia, în cazul când stai la coadă la stop sau te afli într-o aglomeraţie în trafic. Prin eliberarea pedalei de frână sau introducerea într-o treaptă de viteză, sistemul reporneşte motorul autoturismului, răspunzând prompt comenzilor şoferului.

Aceste soluţii dezvoltate de Grupul Fiat vor fi valabile pentru productia de serie a viitoarelor modele, garantând o drastică reducere a emisiilor de gaze.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.