Fiat parteneriat cu Chrysler

Breaking news: Fiat S.p.A. şi Chrysler LLC au confirmat astăzi parteneriatul prin care Fiat va deţine 35% din acţiunile concernului american.

Fiat parteneriat cu Chrysler Fiat parteneriat cu Chrysler

UPDATE ora 14:30:

Fiat, Chrysler şi acţionarul majoritar la Chrysler, Cerberus Capital Management LP, au semnat "un acord de principiu pentru stabilirea unei strategii globale a viitoarei alianţe", în  care Fiat urmează să deţină 35% din acţiunile companiei americane. Sindicatul UAW a agreat această alianţă, care ar aduce pe viitor "stabilitate şi economii substanţiale ale costurilor".

Pe pagina următoare puteţi citi comunicatul oficial al celor două companii.

+++++++++++++++++++++++++++++++

În cazul în care colaborarea va fi parafată, Fiat ar putea acorda Chrysler acces la platformele, motoarele şi transmisiile vehiculelor de dimensiuni mini, mici şi medii, informează MEDIAFAX, ceea ce ar permite producătorului american să construiască rapid o gamă complet nouă de automobile cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Acest segment este unl puţin abordat de producătorul american, Chrysler neavînd  o gamă de astfel de maşini construite în Europa şi a căutat un partener în acest scop. Grupul a încercat să se asocieze cu Nissan şi Chery Automobile, dar numai proiectul cu compania japoneză a dat rezultate.

Vânzările Chrysler, au scăzut în 2008 cu 30%, grupul fiind nevoit să restrângă investiţiile noi. Chrysler a primit un ajutor de urgenţă, în valoare de patru miliarde de dolari, din partea guvernului american şi intenţionează să solicite alte trei miliarde de dolari.

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.