Fiat S76, pornit şi condus după 100 de ani de pauză. Pregăteşte-ţi urechile - VIDEO

Singura modalitate de a scoate în jur de 300 CP ...

Fiat S76 a fost construit în doar două exemplare în anul 1911, cu singurul scop de a bate recorduri de viteză pe uscat. Problema este că unul dintre exemplare a fost dezmembrat de Fiat înainte de Primul Război Mondial (pentru a-i împiedica pe rivali să copieze tehnologia), iar celălalt a ajuns undeva în Australia, unde a fost modernizat. Din fericire, un pasionat foarte hotărât a reuşit să recupereze şasiul din Australia şi să-l împreuneze cu motorul de pe exemplarul dezmembrat.

Aşa cum probabil ţi-ai imaginat, singura modalitate de a scoate în jur de 300 CP dintr-un motor în anul 1911 era să creşti capacitatea cilindrică. Zis şi făcut, fiindcă „bestia din Torino” (cum a fost poreclită ulterior) are un motor de 28,5 litri, iar toată puterea merge către roţile din spate prin intermediul unui simplu lanţ.

În cazul în care te întrebai cum poate să sune un motor demn de un avion de vânătoare, ai la îndemână videoclipul de mai jos. Vezi tu, un anume Duncan Pittaway a reuşit să reconstruiască unul dintre cele două exemplare Fiat S76 şi, chiar dacă nu a reuşit să-l facă să meargă la Goodwood Festival of Speed 2014, a continuat treaba şi izbutit în cele din urmă.

VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.