Fiat şi Chrysler undă verde pentru fuziune

Fiat a primit undă verde din partea Curţii Supreme a Statelor Unite pentru a cumpăra constructorul falimentar Chrysler.

Fiat şi Chrysler undă verde pentru fuziune Fiat şi Chrysler undă verde pentru fuziune

Iniţial s-a zvonit că procesul de preluare va fi sistat, Curtea Supremă blocând negocierile în urma sesizărilor unor fonduri de pensii. Acestea contestau viteza accelerată a procesului de restructurare şi pretind că tranzacţia Chrysler ar aduce beneficii ilegale creditorilor care au contribuit cu instrumente nesecurizate înainte de satisfacerea obligaţiilor către creditorii care deţin creanţe securizate, conform MEDIAFAX.

De asemenea, reprezentanţii acestor fonduri de pensii consideră că planurile Chrysler reprezintă "o reorganizare ilegală" şi că Trezoreria şi-a depăşit atribuţiile legale prin acordarea de pachete de ajutoare financiare pentru salvarea constructorului auto de la faliment, deşi Congresul avizase alocarea aceloraşi bani pentru susţinerea băncilor.

Administraţia SUA doreşte reorganizarea rapidă a Chrysler, ieşirea din faliment şi reintrarea pe piaţă ca o companie competitivă, care să facă faţă noilor condiţii din industria auto. Chrysler a primit din partea administraţiei americane 12 miliarde de dolari pentru restructurare, iar acest proces ar putea fi un exemplu şi pentru G.M., constructor aflat tot în mrejele falimentului.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.