Fiat Uno revine?

Fiat doreşte ca, în 2009, să lanseze pe piaţă un model înlocuitor al lui Punto Classic. Noua maşină de clasă mică ar urma să umple golul dintre Panda şi Grande Punto şi ar putea apela la un nume istoric: Fiat Uno.

Fiat Uno revine? Fiat Uno revine?
Conform celor de la InfoMotori, oficialii italieni au o alternativă pentru ipoteticul Topolino: un model de clasă mică, plasat între Panda şi Grande Punto, care ar trebui să înlocuiască şi venerabilul deja Fiat Palio, model comercializat în America de Sud.

Noul Fiat Uno ar urma să preia elemente de design de la Grande Punto şi Bravo, în timp ce mecanic ar fi bazat pe Fiat 500. Faţă de acesta, însă, va propune un design modern şi o caroserie în cinci uşi. Motorizările ar urma să fie cele cunoscute de pe Fiat - cea de top, preluată de pe Fiat Abarth, ar putea reînvia denumirea Fiat Uno Turbo, o referinţă a anilor '80 printre hot-hatch-urile de oraş. Pentru America de Sud vor fi disponibile şi motorizări pe bază de biocombustibil.

Deocamdată, nu este confirmat oficial decât faptul că în 2009 va mai exista un model de clasă mică Fiat. Dacă acesta va fi Topolino sau Uno, rămâne de văzut cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto Paris 2008.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.