Fiat vede un automobil global de criză

Sergio Marchionne, directorul general Fiat, consideră că singura soluţie de a depăşi criza auto este crearea unui sistem care să ducă la apariţia unui automobil global, rezultat în urma fuziunii dintre constructori.

Fiat vede un automobil global de criză Fiat vede un automobil global de criză

"Nu pot continua să fabric singur automobile. Am nevoie de un sistem mult mai amplu care să mă ajute. Am nevoie de «o maşinărie globală»", a declarat Sergio Marchionne, şeful Fiat, într-un interviu pentru revista Automotive Newsd, conform MEDIAFAX.

Cel aflat în fruntea Fiat se aşteaptă astfel ca anul viitor să aducă primele demersuri privind consolidarea industriei auto prin intermediul fuziunilor. În viziunea sa, impactul crizei va determina marile companii din sectorul auto să fuzioneze, rezultând numai şase mari conglomerate la nivel global.

În viziunea celor de la Torino, criza economică va impune pe piaţă un mare constructor auto în Statele Unite, unul în Germania, un grup franco-japonez - probabil cu o divizie mare în SUA, un conglomerat japonez, un grup chinez şi un alt potenţial jucător important în Europa.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.