Fiesta ST Concept cu cinci uşi soseşte la Los Angeles 2011

După ce a debutat la Salonul Auto Frankfurt în versiunea cu 3 uşi, mezinul familiei ST vine la salonul american cu varianta în cinci portiere. Cei 180 CP au rămas neatinşi.

Fiesta ST Concept cu cinci uşi soseşte la Los Angeles 2011 Fiesta ST Concept cu cinci uşi soseşte la Los Angeles 2011

De vreme ce actuala generaţie de Ford Fiesta este disponibilă şi în America, Fiesta ST Concept nu putea să lipsească de la Salonul Auto Los Angeles, care se va desfăşura între 18 şi 27 noiembrie.

Totuşi, piaţa americană nu a primit încă versiunea în trei uşi a modelului de clasă mică de la Ford, astfel că nici conceptul sport derivat din acesta nu putea să ajungă treacă Oceanul fără o adaptare foarte importantă: trecerea la cinci portiere.

Motorizarea este aceeaşi, fiind vorba deste un 1.6 EcoBoost de 180 CP, ce produce un cuplu de 240 Nm. La fel ca şi fratele său mai mare şi mai puternic, Focus ST, şi Fiesta ST va beneficia de tracţiune faţă, puterea maşinii fiind moderată de o transmisie manuală cu şase trepte.

Rămâne de văzut dacă versiunea în trei portiere a lui Fiesta ST va rămâne singura opţiune în Europa sau dacă cei de la Ford vor transforma modelul sport într-o maşină la fel de globală ca şi celelate variante de Fiesta.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.