Filme piratate şi manele pe site-ul companiei naţionale de drumuri

Pe site-ul CNAIR au apărut documente care conţin link-uri către conţinut piratat, potrivit Hotnews.ro. Explicaţia reprezentanţilor companiei de drumuri ne lasă cu gura căscată. Practic, oricine poate încărca pe site-ul companiei documente, iar conţinutul acestora este greu de verificat.

Filme piratate şi manele pe site-ul companiei naţionale de drumuri Filme piratate şi manele pe site-ul companiei naţionale de drumuri

Pe site-ul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) până de curând exista un document tip PDF cu un link către un torrent cu popularul joc video Need For Speed, anunţă hotnews.ro. Nu a fost singurul de acest gen. HotNews.ro a descoperit peste 300 de documente tip .pdf care redirecţionau către site-uri cu torrente cu conţinut piratat: de la jocuri video şi programe software, la filme indiene, manele cu Nicolae Guţă sau seriale precum Las Fierbinţi. 

Need For Speed, 18 Wheels of Steel, Test Drive, Cars with Guns, Sega Rock & Roll Racing - sunt doar câteva nume de jocuri piratate către care trimiteau mai multe documente tip PDF găzduite pe site-ul CNAIR, www.cnadnr.ro (după fosta denumire Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).

În total, HotNews.ro a numărat mai bine de 300 de astfel de documente PDF care conţineau link-uri către site-uri externe unde utilziatorii puteau descărca torrente către conţinutul piratat.Întrebaţi de HotNews.ro cum au ajuns aceste documente pe site-ul cnadnr.ro, reprezentanţii Companiei de Drumuri au spus că acestea au fost cel mai probabil urcate de către utilizatorii site-ului care pot trimite sesizări şi ataşa documente.

„Pe site există opţiunea ca utilizatorii să încarce documente, inclusiv PDF-uri. Aceste documente pot fi şterse doar manual şi asta fac colegii noştri de la IT. Zilnic verificăm şi ştergem”, a explicat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.