Finaliştii competiţiei “Maşina anului 2012” în Europa

Juriul CotY a decis care sunt cele 7 maşini ce merită să-şi dispute titlul de maşina anului pe Bătrânul Continent, după noul regulament Află numele acestora.

Finaliştii competiţiei “Maşina anului 2012” în Europa Finaliştii competiţiei “Maşina anului 2012” în Europa

Competiţia "Maşina Anului" are o tradiţie veche în Europa, pornită în anul 1964. Anul acesta, însă, procedura prin care va fi desemnat câştigătorul s-a schimbat, existând şi o nouă modalitate de anunţare a acestuia. Dacă până acum, maşina anului era anunţată în luna noiembrie, cu două luni înainte de decernarea efectivă a premiului, în cadrul Salonului Auto Geneva, începând cu 2012, juriul îşi va face publică opţiunea înainte de prima zi dedicată presei.

Astfel, evenimentul va fi unul public, iar numele maşinii câştigătoare nu va fi ştiut până în ultima clipă, când voturile vor fi numărate iar punctele totalizate, pe loc. Ca şi până acum, pentru a se încadra în standardele competiţiei, maşinile trebuie să fi fost lansate pe piaţă în anul precedent ceremoniei, iar vânzările anuale estimate pentru acestea să fie de cel puţin 5.000 de exemplare. Aşadar, iată lista celor şapte finalişti de la "Maşina Anului":

Citroen DS5


Fiat Panda


Ford Focus


Opel Ampera/ Chevrolet Volt


Range Rover Evoque


Toyota Yaris


Volkswagen Up!


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.