Finaliştii World Car of the Year 2012

Competiţia internaţională şi-a desemnat finaliştii pentru cele trei categorii, Performance, Green şi Design. Află ce maşini se bat pentru titlul mondial, care se va acorda la Salonul Auto New York.

Finaliştii World Car of the Year 2012 Finaliştii World Car of the Year 2012

World Car of the Year, o competiţie distinctă faţă de Maşina Europeană a anului sau Car and Truck of the Year, de peste Ocean, adună voturile jurnaliştilor auto din Europa, America de Nord şi Asia. La fel ca în fiecare an, câştigătorul este anunţat în cadrul Salonului Auto New York, ce urmează să aibă loc în luna aprilie.

Juriul ediţiei 2012, a WCOTY au desemnat finaliştii pentru cele trei categorii ale competiţiei. Ca în fiecare an, maşinile nominalizate sunt încadrate în trei segmente distincte, în funcţie de specificul lor. La categoria World Car Design, maşinile care îşi dispută titlul sunt Citroen DS5, Land Rover Evoque şi Volkswagen UP!

Pentru titlul World Green Car Award, "se bat" Ford Focus EV, Mercedes-Benz 250 CDI BlueEFFICIENCY şi Peugeot 3008 Hybrid. La categoria World Performance Car, nominalizările merg către Lamborghini Aventador LP 700-4, McLaren MP4-12C şi Porsche 911.

Cele trei maşini care au cele mai mari şanse de a obţine titlul de Maşina Anului la nivel mondial sunt, în ordine alfabetică, BMW Seria 3 , Porsche 911 şi Volkswagen UP! Interesant este faptul că toţi ocupanţii topului 3 sunt de origine germană, dar mai avem de aşteptat până la Salonul Auto New York, din aprilie, pentru a vedea câştigătorii competiţiei World Car of the Year 2012.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.