Firea încearcă să rezolve problemele din trafc cu o nouă licitaţie

Gabriela Firea a precizat că noul termen limită ...

Firea încearcă să rezolve problemele din trafc cu o nouă licitaţie Firea încearcă să rezolve problemele din trafc cu o nouă licitaţie

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) va ridica, joi, suspendarea licitaţiei pentru achiziţia a 400 de autobuze noi în Capitală, noile oferte putând fi depuse până pe 10 noiembrie, iar un câştigător să fie anunţat la 25 de zile de la această dată.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că procedura de licitaţie pentru achiziţia a 400 de autobuze, care a fost suspendată în urma mai multor contestaţii, va fi reluată de joi.

„Ne dorim foarte mult să nu ne mai lovim de contestatarii de profesie. În cazul licitaţiei pentru cele 400 de autobuze, contestaţiile depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) au fost absurde şi ridicole. De exemplu, unul dintre operatori a contestat cererea din caietul de sarcini privind deschiderea uşilor cu un spaţiu de 1,2 metri, ceea ce este chiar ridicol, mai ales că vorbim de autobuze care trebuie să circule la ore de vârf, iar deschiderea uşilor trebuie făcută cu un spaţiu de coborâre şi de urcare cât mai optim”, a declarat Gabriela Firea.

Potrivit primarului general, aproximativ 95% dintre contestaţiile depuse la CNSC au fost considerate nefondate.

„În total, au fost 10 contestaţii, iar CNCS le-a respins, considerându-le nefondate. Fac apel la operatorii economici să înceteze acest boicot birocratic. Consider că este o greşeală să încerci să obţii un avantaj, frânând şi blocând această licitaţie. Din nefericire, legislaţia nu permite penalizarea celor care fac astfel de contestaţii nefondate. De aceea, am transmis parlamentarilor să amendeze legea achiziţiilor, astfel încât pentru aceste contestaţii să fie plătită o cauţiune, care să fie reţinută şi care să nu mai fie restituită în cazul în care contestaţia este nefondată”, a mai declarat edilul.

Gabriela Firea a precizat că noul termen limită pentru depunerea ofertelor va fi 10 noiembrie.

Citeşte articolul complet pe MEDIAFAX

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.