Ford a decis să oprească producţia uzinei din Blanquefort, Franţa

Ford va încheia producţia la fabrica din Blanquefort, Franţa

Ford a decis să oprească producţia uzinei din Blanquefort, Franţa Ford a decis să oprească producţia uzinei din Blanquefort, Franţa

Ford va încheia producţia la fabrica din Blanquefort, Franţa, până la sfârşitul lunii august de anul viitor. Compania a respins o înţelegere care ar fi putut salva fabrica, iar mişcarea a atras atenţia ministrului de finanţe al Franţei din cazua riscului pierderilor de locuri de muncă, scrie Reuters.

Guvernul francez era optimist în privinţa salvării uzinei din sud-vestul Franţei şi a celor 850 de angajaţi ai săi, dar Ford a respins oferta din partea firmei producătoare de transmisii Punch Powerglide.

"În ciuda discuţiilor din ultimele nouă luni, şi a eforturilor de ambele părţi, planul prezentat de potenţialul cumpărător prezintă riscuri semnificative", a declarat Ford într-o declaraţie.  "Nu credem că planurile cumpărătorului oferă suficientă siguranţă, şi nici nu limitează riscul posibilelor pierderi ale locurilor de muncă", a adăugat compania.

Probabil că pierderile locurilor de muncă vor fi o lovitură puternică pentru preşedintele Emmanuel Macron, acestea venind într-o perioadă de revoltă publică contra reformelor sale de liberalizare a economiei. 

Ministrul finanţelor Bruno Le Maire, în septembrie, a descris firma Punch Powerglide ca pe un "cumpărător credibil şi solid", iar Le Maire a reacţionat cu furie la aflarea deciziei Ford.

"Sunt revoltat, sunt deranjat de această decizie, a cărei singură justificare este ca Ford face asta pentru a-şi creşte acţiunile pe piaţa de capital", a declarat Le Maire.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.