Ford a făcut un sistem care ar trebui să te ferească de amenzi pentru viteză. VIDEO

Noul Ford S-Max va avea un sistem care te va ajuta să nu depăşeşti limitele de viteză - atât în oraşe, cât şi în afara lor. Avem detalii mai jos.

Ford a făcut un sistem care ar trebui să te ferească de amenzi pentru viteză. VIDEO Ford a făcut un sistem care ar trebui să te ferească de amenzi pentru viteză. VIDEO

Din ce în ce mai multe maşini noi de pe piaţa din Europa pot fi echipate cu limitator de viteză - chiar şi cele produse de Dacia. În esenţă, limitatorul de viteză (a nu se confunda cu regulatorul de viteză) te împiedică să depăşeşti o valoare setată manual - să zicem 50 km/h în oraş. Dacă apeşi uşor pe pedala de acceleraţie, maşina va rămâne la 50 km/h.

Ei bine, acum cei de la Ford vor să îmbunătăţească acest sistem (disponibil deja pe aproape toate modelele lor) prin interacţiunea cu asistentul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere. Cu alte cuvinte, „ochii” digitali care citesc indicatoarele de drum ştiu în permanenţă ce limită de viteză există pe un anumit sector de drum, iar aceste informaţii sunt transmise la limitatorul de viteză care se adaptează automat după realitate, reducând, totodată, viteza cu care se deplasează maşina.

Conform informaţiilor furnizate de Ford, această funcţie poate primi informaţii şi de la sistemul de navigaţie, care are detalii despre limitele de viteză stocate în memorie.

Intelligent Speed Limiter (adică limitatorul de viteză inteligent) va debuta pe noul Ford S-Max, urmând să apară şi pe celelalte modele ale producătorului american.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.