Ford a instruit aproape 1.400 de şoferi români prin programul Driving Skills for Life

Autor: Iulian Dnistran 04 iun. 2015 Știri auto

Driving Skills for Life, programul pus la cale în ţara noastră de Ford România în parteneriat cu Napoca Rally Academy, a instruit aproape 1.400 de şoferi români în cadrul cursurilor gratuite de conducere preventivă desfăşurate în 2015.

Programul a fost oferit anul acesta la Iaşi, în perioada 22-24 mai, în parcarea de la ERA Parking Mall, şi a continuat în weekend-ul 29-31 mai în Cluj Napoca, în spaţiul pus la dispoziţie de Polus Center.

Ford Driving Skills for Life se află în al doilea an de viaţă în România, dupa ce a demarat cu succes în 2014, când au fost organizate două sesiuni, la Craiova şi Bucureşti, evenimente în urma cărora au fost instruiţi peste 1.000 de tineri conducători auto.

În Europa, Ford a lansat acest program de conducere preventivă în 2013 şi până în prezent au participat peste 6.000 de şoferi. Pentru 2015, Ford a anunţat o investiţie de  peste 2,6 milioane de euro, pentru a instrui alţi 5.000 de şoferi la nivel european, dintre care aproximativ 1.400 sunt români.

Cumulat, în 2014 şi 2015 în România, prin programul Ford Driving Skills for Life au fost instruiţi peste 2.400 de şoferi.

„Rata de participare la programul Ford Driving Skills for Life de anul acesta a fost peste aşteptările noastre şi ne bucurăm să vedem că există atât de mult interes din partea tinerilor şoferi români. Ne dorim să continuăm cu acest program interactiv de conducere preventivă şi să-l putem extinde în cat mai multe regiuni ale ţării”, a declarat Ana Maria Timiş, Communications& Public Affairs Manager Ford România.

Programul Ford Driving Skills for Life este implementat în România alături de echipa Napoca Rally Academy, condusă de pilotul Bogdan Marişca, instructorul şef al Ford DSFL.

Pe lângă România, Franţa, Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania şi Rusia, Ford extinde anul acesta programul şi în Danemarca, Olanda şi Turcia.

„Echipa Napoca Rally Academy este mândră să fie parte din acest proiect frumos pe care Ford îl derulează nu numai în România, ci şi în alte tări europene. Din păcate, foarte mulţi tineri mor în accidente de maşină cauzate de lipsa experienţei la volan şi decizii luate greşit. Încercăm ca prin intermediul Ford DSFL să împărtăşim acele informaţii şi cunoştinţe care le-ar putea salva viaţa”, a declarat Bogdan Marişca.

Anul trecut, Ford a introdus o anumită sesiune în cadrul programului de instruire Ford DSFL pentru a sublinia în mod deosebit pericolele realizării de selfie-uri la volan şi ale altor activităţi ce ţin de social media. De asemenea, în cadrul programului este folosit şi un costum special denumit „Drink Driving Suit”, care simulează starea de ebrietate şi modul în care aceasta afectează capacitatea de a conduce.

Costumul constă în folosirea unor ochelari cu câmp vizual îngust, manşoane pentru urechi, greutăţi la încheieturi şi glezne şi apărători la coate, gât şi genunchi. „Drink Driving Suit”  arată că şi cele mai simple activitati–cum ar fi mersul în linie dreaptă – sunt mult mai greu de efectuat şi demonstrează cum o activitate mai complexă cum este condusul maşinii devine mult mai dificilă sub influenţa alcoolului.

În 2014, Ford a publicat şi rezultatele a două studii care au arătat că mai mult de unu din patru tineri a făcut un selfie în timp ce conducea* şi că majoritatea şoferilor tineri din Europa declară că au condus sub influenţa alcoolului sau şi-au văzut prietenii bând şi conducând maşina.**

* Cercetarea Ford a fost realizată între 03/06/2014 şi 27/06/2014. Eşantion: 7.003 şoferi cu vârste între18-24 de ani, posesori de smartphone-uri, din Belgia, Franţa, Germania, Italia, România, Spania şi Marea Britanie.

** Cercetarea Ford a fost realizată între 12/11/2013 şi 20/11/2013. Eşantion: 5.000 de şoferi cu vârste între 18-24 de ani din Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide