Ford a produs primul Focus 1,0 EcoBoost

Autor: Gabriel Grosoiu 02 feb. 2012 Știri auto
Ford a produs primul Focus 1,0 EcoBoost

Ford a început producţia modelului Ford Focus cu motor EcoBoost de 1,0 litri la fabrica de la Saarlouis, Germania. Propulsorul în trei cilindri este cel mai eficient model pe benzină, din punct de vedere al consumului de combustibil, construit vreodată de Ford

Modelul Focus cu motor EcoBoost de 1,0 litri şi 100 CP are un consum de combustibil de top în clasa sa, de 4,8l/100/km şi emisii CO2 de 109g/km. Motorul cu turbocompresor şi injecţie directă este, de asemenea, disponibil pe modelul Focus într-o versiune de 125 CP, cu un consum de 5l/100km şi emisii CO2 de 114g/km.

Modelul Focus cu motor EcoBoost de 1,0 litri înregistrează standarde de performanţă similare modelelor echipate cu motoare diesel, datorită unui cuplu motor constant de 170Nm între 1.400rpm şi 4.500rpm. Noul motor 1,0 litri EcoBoost este produs la fabrica de motoare Ford din Köln, Germania.

Ford a investit aici 134 milioane de euro pentru a dezvolta o linie specială high-tech la fabrica din Köln, în vederea construirii acestui motor. Tot în acest an, producţia motorului va începe şi la fabrica Ford de la Craiova. Capacitatea de producţie la nivel european ar putea ajunge la 700.000 de motoare pe an.

Motorul EcoBoost de 1,0 litri a fost dezvoltat de experţii Ford din Europa, inclusiv ingineri de la Centrul Ford de Cercetare Europeană si Inginerie Avansată din Aachen, Germania, dar şi de la Centrul Tehnic din Dunton, Marea Britanie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide