Ford a pus din nou un Mustang pe Empire State Building! 50 de ani de nebunie pură

În 1965, Ford punea un Mustang pe Empire State Building, pentru a atrage atenţia asupra noului lor model. Şi, nu-i de mirare, reuşeau să atragă atenţia. Iată că Ford repetă cascadoria 50 de ani mai târziu, iar efectele sunt exact aceleaşi!

Ford a pus din nou un Mustang pe Empire State Building! 50 de ani de nebunie pură Ford a pus din nou un Mustang pe Empire State Building! 50 de ani de nebunie pură

E o pasăre? Un avion? Nu, mamă, e Superman o maşină! Cam aşa s-ar putea rezuma cascadoria celor de la Ford, repetată la 50 de ani diferenţă, dar care i-a făcut pe newyorkezi să se întrebe ce anume se întâmplă timp de câteva săptămâni pe acoperişul celei mai celebre clădiri din oraş. Motivul e simplu, Ford aniversează 50 de ani de la crearea primului Mustang (da, cel creat de un român, după cum aţi aflat deja), şi o face printr-o serie de evenimente legate de Salonul Auto de la New York, inclusiv prin lansarea unei ediţii limitate a celebrului pony car american.

Mustangul original, căţărat pe Empire State Building

Ca şi acum 50 de ani, cascadoria a fost posibilă doar dezmembrând maşina (deşi gurile rele ar spune că era mai uşor să pună maşina acolo cu elicopterul), fapt care a necesitat eforturi deosebite - Mustangul a fost dezmembrat în şase bucăţi separate, urcat cu liftul de marfă şi reasamblat pe acoperişul imensului Empire State Building.

Crimă şi pedeapsă. Tăiat în bucăţele, gata de a fi puse cap la cap!

Cei de la DST Industries au fost chemaţi, ca şi acum 50 de ani, să taie exemplarul de Mustang GT cabrio în bucăţi şi să le urce cu foarte mare atenţie (Empire State Building este recunoscută pentru decorurile sale art deco de mare rafinament, iar acestea au fost protejate) 86 de etaje mai sus. Apoi, la faţa locului, să pună din nou piesele la loc, astfel încât rezultatul să fie o maşină funcţională.

Muncă în stil de Formula 1, la miez de noapte

Întreg procesul de pregătire a cascadoriei a durat şase săptămâni, dar asamblarea la loc a maşinii a durat doar câteva ore, pentru că platforma clădirii newyorkeze este vizitată în fiecare zi de mii de turişti, iar echipa a avut la dispoziţie un timp extrem de limitat în care să asambleze maşina. 

Facem o călătorie pe acoperişul lumii?

Tot efortul a fost depus pentru ca Mustangul GT să rămână pe acoperiş doar două zile, urmând a fi apoi dezasamblat şi trimis jos prin aceleaşi metode. Nimic nu costă prea mult atunci când vrei să pui, totuşi, cel mai celebru pony car american pe acoperişul celei mai celebre clădiri din New York!

Urmăriţi toate detaliile aventurii în galeria foto! A, şi „La Mulţi Ani, Ford Mustang!”

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.