Ford anunţă închiderea Mercury

Ford a făcut public faptul că va renunţa la marca Mercury pentru a putea extinde operaţiunile Lincoln şi a rivaliza cu Cadillac şi Lexus.

Ford anunţă închiderea Mercury Ford anunţă închiderea Mercury

O marcă de volum responsabilă pentru doar 0,8% din cota unui grup nu poate avea decât un singur sfârşit, închiderea. Aşa s-ar putea rezuma povestea lui Mercury şi a Ford Motor Company, grupul american decizând că este cazul să renunţe la această divizie care de foarte mulţi ani merge în pierdere. Fiind oferită doar în Statele Unite şi având un statut incert între Ford şi Lincoln, Mercury reprezenta o piatră de moară pe care nu prea mulţi o vor regreta.

Ford are şi o motivaţie în acest sens, prin eutanasierea Mercury americanii se vor concentra tot mai mult pe Lincoln încercând să o transforme într-un rival pentru Cadillac şi Lexus. Planurile sunt foarte măreţe şi Ford vrea să introducă 7 noi modele în gama Lincoln. Se doreşte inclusiv implantul unui model de segment C, o premieră istorică pentru constructorul care s-a impus prin somptuoasele Lincoln Continental sau mai recentul Navigator.

Sistarea oficială a activităţii Mercury se va face în trimestrul al patrulea al acestui an, reţeaua comercială Mercury urmând să fie preluată de mărcile Lincoln şi Ford. Ford dă asigurări clienţilor că automobilele Mercury vor primi asistenţă în toate unităţile de service Ford sau Lincoln.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.