Ford ar putea vinde Volvo

Volvo, divizia suedeză deţinută de Ford, ar putea să îşi găsească un nou proprietar, ca parte a restructurării iniţiate de compania americană. De asemenea, Ford ia în considerare reducerea drastică a numărului de locuri de muncă.

Ford ar putea vinde Volvo Ford ar putea vinde Volvo
 Volvo Cars aparţine Ford încă din 1998, fiind achiziţionat pentru 6,45 miliarde de dolari, iar reprezentanţii Ford au negat în mai multe rânduri că ar dori să vândă compania suedeză. Surse apropiate lui Allan Mulally, directorului general al grupului, declară  însă că o despărţire între cele două entităţi ar putea fi foarte probabilă în viitorul apropiat.

 În plus, grupul ar putea renunţa şi la brandul Mercury, care se confruntă cu dificultăţi financiare, potrivit WSJ. Constructorul de automobile a vândut deja marca Aston Martin, în martie 2007, şi apoi brandurile Jaguar şi Land Rover, în martie 2008. Dacă Ford va vinde şi Volvo, protofoliul americanilor se va reduce la doar două mărci, Ford şi Lincoln, precum şi o participaţie la Mazda Motor.

Ford a derulat un program de reducere a numărului de locuri de muncă pe bază de voluntariat, în care s-au înscris însă numai 4.000 de angajaţi, jumătate din numărul avut în vedere. Grupul ar putea propune angajaţilor un nou program de acest tip şi ulterior să recurgă la concedieri, au precizat sursele. Ford a dat afară 40.000 de angajaţi începând cu 2006.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.