Ford ar putea vinde Volvo

Autor: Cosmin Iordache 24 apr. 2008 Știri auto
Ford ar putea vinde Volvo

 Volvo Cars aparţine Ford încă din 1998, fiind achiziţionat pentru 6,45 miliarde de dolari, iar reprezentanţii Ford au negat în mai multe rânduri că ar dori să vândă compania suedeză. Surse apropiate lui Allan Mulally, directorului general al grupului, declară  însă că o despărţire între cele două entităţi ar putea fi foarte probabilă în viitorul apropiat.

 În plus, grupul ar putea renunţa şi la brandul Mercury, care se confruntă cu dificultăţi financiare, potrivit WSJ. Constructorul de automobile a vândut deja marca Aston Martin, în martie 2007, şi apoi brandurile Jaguar şi Land Rover, în martie 2008. Dacă Ford va vinde şi Volvo, protofoliul americanilor se va reduce la doar două mărci, Ford şi Lincoln, precum şi o participaţie la Mazda Motor.

Ford a derulat un program de reducere a numărului de locuri de muncă pe bază de voluntariat, în care s-au înscris însă numai 4.000 de angajaţi, jumătate din numărul avut în vedere. Grupul ar putea propune angajaţilor un nou program de acest tip şi ulterior să recurgă la concedieri, au precizat sursele. Ford a dat afară 40.000 de angajaţi începând cu 2006.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide