Ford atacă Dacia cu un nou model ieftin – GALERIE FOTO + VIDEO

Autor: ProMotor 16 iun. 2016 Știri auto

 



Modelul de oraş Ford Ka va deveni un fel de Fiesta cu 5 uşi accesibilă şi va fi comercializat sub denumirea Ka+. Ford a anunţat şi concurenţa: Dacia Sandero şi Kia Rio, informează Autocar.co.uk

Totuşi, având în vedere ca preţurile pentru noul model vor începe de la aproximativ 11.000 de euro, cel puţin în ceea ce priveşte Dacia Sandero, putem spune că modelul Ka+ porneşte cu un dezavantaj.

Compania a început deja să preia comenzi pentru Ka+, situat ca şi preţ şi dotări sub Fiesta, iar livrările vor începe în luna octombrie.

Construit în India şi vândut pe piaţa locală sub numele Figo, noul Ka+ a fost supus unor verificări şi modificări importante. Astfel, Ford vrea să evite probleme pe care le-a avut acum câţiva ani cu crossover-ul Ecosport, care provenea din aceeaşi sursă.



O singură variantă de Ka+ va fi oferită, în 5 uşi, cu două echipări: Style şi Zetec. Un motor de 1,2 litri în 4 cilindrii va fi oferit în două variante de putere, de 69 şi 84 cai-putere, acesta fiind o variantă mai ieftină de produs a propulsorului de 1,25 litri de pe Fiesta.

Compania se arată încrezătoare în succesul maşinii, bazându-se pe dotările consistente care vor fi oferite chiar pe modelele de bază.

Dotările standard includ 6 airbag-uri, aer condiţionat, sistemul audio Ford Sync, assistent la pornirea din rampă, docking station pentru telefonul mobil şi limitator de viteză.

Vor mai fi disponibile contra cost opţiuni precum climatizare automată, volan îmbrăcat în piele, jante de aliaj, încălzire în scaune, sensozi de parcare şi oglinzi electrice şi încăzite.

Suspensia noului Ka+ a fost adaptată de către experţii Ford Europa. Rezultatul final: un model aşezat mai aproape de şosea decât versiunile indiene şi sud-americane, cu o direcţie şi suspensie mai pe gusturile europenilor.

Concurenţa pentru Ka+, potrivit Ford, este Dacia Sandero şi Kia Rio. În trecut, Ford a evitat să-şi asocieze numele cu zona budget a pieţei auto.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide