Ford cheamă la negocieri Guvernul

Ford intenţionează să renegocieze termenii iniţiali ai preluării Uzinei de la Craiova, cel mai probabil pentru că se află în imposibilitatea de a îndeplini obiectivele şi riscă sancţiuni grase.

Ford cheamă la negocieri Guvernul Ford cheamă la negocieri Guvernul

România este sub semnul negocierilor în această lună, după cele cu FMI şi în sectorul auto se vor purta negocieri între Ford şi AVAS. Conform MEDIAFAX, compania Ford a solicitat reanalizarea unor clauze din contractul de privatizare a Automobile Craiova. Apelul companiei americane se leagă de faptul că, momentan, se află mult sub planul de producţie, ceea ce va conduce la activarea unor clauze pecuniare destul de drastice.

Până la sfârşitul lui 2011, Ford ar fi trebuit să producă 250.000 de automobile pe an, dar până în prezent a asamblat doar 400 de automobile. Chiar dacă de curând Ford a dat drumul la secţii noi pentru producerea lui Ford Transit Connect, creşterea producţiei de 625 de ori pare utopică la acest moment. Dacă se produc mai puţin de 200.000 de automobile anual până în 2011, Ford va trebui să plătească daune de 25% din valoarea tranzacţiei din 2007.

Procesul de aprobare a noilor propuneri va fi destul de anevoios, trebuind într-o prima fază să fie acceptate printr-un memorandum de către Guvern, iar apoi să fie avizate de către Comisia Europeană. Răspunsul pozitiv CE va trebui să fie gratificat printr-o lege sau ordonanţă de urgenţă de către Guvern şi de abia apoi modificărilor vor intra în vigoare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.