Ford concediază peste 20% din angajaţii fabricii de la Craiova

Constructorul american Ford va renunţa la 680 de angajaţi de la Craiova, din totalul de aproximativ 3.200 de angajaţi ai uzinei, şi lansează în acest scop un program de încetare voluntară a contractelor individuale de muncă, urmând să efectueze concedieri în lipsa înscrierilor.

Ford concediază peste 20% din angajaţii fabricii de la Craiova Ford concediază peste 20% din angajaţii fabricii de la Craiova

Ford va renunţa la 680 angajaţi ai fabricii de la Craiova, din totalul de aproximativ 3.200 de lucrători ai uzinei. În acest scop, producătorul american va încerca să îi convingă să angajaţi să renunţe voluntar la contractele individuale de muncă, dar va trece la concedieri dacă nu vor exista înscrieri, scrie Gândul.

„În timp ce B-Max continuă să fie unul dintre cele mai bine vândute modele ale segmentul B-MAV, piaţa auto din Europa rămâne la un nivel scăzut. Drept urmare, uzina de la Craiova a fost nevoită anul acesta să-şi întrerupă producţia pentru un număr semnificativ de zile, atât în secţia de asamblare vehicule cât şi în cea de producţie motoare. Pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova şi pentru a avea control asupra costurilor operaţionale, este necesară luarea de măsuri suplimentare pentru a ajusta volumele de producţie la cererea actuala a pieţei. Acest lucru necesită şi o reducere a forţei de muncă", a declarat Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

În acest sens, Ford România implementează un program de încetare voluntară a contractelor individuale de muncă, vizând aproximativ 680 de angajaţi din cadrul uzinei.

Toţi angajaţii fabricii din Craiova se pot înscrie în acest program până la 18 decembrie.

Citeşte şi: Am construit un Ford B-Max! Şi nu am stricat nimic!

„În acelaşi timp, vor începe consultările cu sindicatele în legătură cu posibila concediere pe motive economice, în cazul în care prin încetările voluntare nu va fi atinsă ţinta de reducere de personal. Prin aceste măsuri se urmăreşte folosirea optimă a forţei de muncă rămase la Craiova şi îndeplinirea condiţiilor actuale de producţie şi cele preconizate, în timp ce Ford continuă să caute oportunităţi pentru producerea unui al doilea autovehicul la Craiova", a mai spus reprezentantul constructorului auto.

Ford a investit peste un miliard de euro în uzina de la Craiova, pe care a preluat-o în 2008.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.