Ford: cum să-ţi reduci consumul de carburant

Autor: Adrian Mihălţianu 26 iul. 2013 Știri auto
Ford: cum să-ţi reduci consumul de carburant

Un specialist Ford ne explică de ce anumite lucruri pe care le fac şoferii nu duc la o reducere a consumului de carburant, iar altele da. Iată-le descrise în clipul video de mai jos, dar şi recapitulate de noi într-o listă utilă. Poza de mai sus e doar pentru a demonstra că şi Ford poate fi verde! 🙂

1. Dacă introduc carburantul mai încet în rezervor, va intra mai mult combustibil acolo?

R. Adevărat, dar cu o fracţiune nesemnificativă

2. Dacă alimentez dimineaţa sau când e rece afară, voi economisi carburant.

R. Fals. Nu există nicio influenţă asupra economiei de carburant.

3. Dacă folosesc carburanţi premium, voi realiza o economie de carburant.

R. Adevărat în anumite cazuri. Maşinile moderne sunt reglate pentru a funcţiona foarte economic şi cu combustibilii normali. Când foloseşti carburanţi premium vei primi într-adevăr mai multă putere şi vei simţi o influenţă benefică asupra cuplului motor, iar pe anumite maşini, da, vei simţi şi o îmbunătăţire a consumului de carburant. Dar depinde de model. Pe de altă parte, preţul acestor carburanţi va anula orice sumă de bani generată de economia de carburant.

4. Dacă folosesc aerul condiţionat, îmi reduc autonomia vehiculului.

R. Adevărat. De fiecare dată când foloseşti aerul condiţionat, foloseşti puterea motorului pentru a acţiona compresorul acestuia. Dacă vrei să economiseşti energie dar să te simţi şi bine la interior, e recomandat să parchezi maşina la umbră.

5. Dacă umflu anvelopele mai puţin decât scrie în manual, voi consuma mai mult carburant.

R. Adevărat. E foarte important să verifici ca presiunea în anvelope să fie cea corectă, pentru că are un impact puternic asupra consumului de carburant, crescându-l cu până la 10%.  În plus, e o chestiune care ţine de siguranţă.

6. Dacă ai o transmisie automată şi o comuţi în N (neutru) la stop, vei economisi carburant.

R. Adevărat, dar nu e recomandat. De-aia ţi-ai luat cutie automată, ca să nu tot mesteci în schimbătorul de viteze. Economia de carburant realizată este minimală. Un sistem Start/Stop e mult mai benefic.

7. Dacă frânez şi accelerez rapid, consum mai mult carburant.

R. Adevărat. Poţi pierde între 10-15% mai mult carburant doar pentru că pleci agresiv de pe loc. Frânarea treptată şi utilizarea frânei de motor creşte economia de carburant.

8. Este recomandat să îţi încălzeşti motorul pe loc atunci când e frig afară.

R. Fals. Vehiculele moderne sunt proiectate să se încălzească în mod optim atunci când sunt conduse. Consumi carburant degeaba încălzind motorul pe loc. Cât timp motorul este rece, nu urca prea brusc în ture.

CUM POT SĂ-MI ÎMBUNĂTĂŢESC ECONOMIA DE CARBURANT?

Pe scurt: accelerează uşor, frânează treptat şi din timp, redu utilizarea de aer condiţionat, uşurează-ţi maşina, umflă-ţi roţile la presiunea corectă, cumpără maşina potrivită pentru utilizarea zilnică, eventual cumpără o maşină cu sistem Start-Stop şi cu motor mai mic, mai uşor.

Iată clipul Ford, mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide