Premiera  Ford demarează producţia la Craiova!

Ceremonia oficială a inaugurării producţiei în noua uzină Ford de la Craiova a fost onorată de prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a preşedintelui Ford Europe, John Fleming. Vedeţi pe promotor.ro imagini de la prima zi a lui Ford Transit Connect în România!

VEZI AICI FILMĂRILE DE LA UZINA FORD DIN CRAIOVA!

Primul Ford Transit ConnectPromotor.ro a fost la Craiova, cu ocazia ceremoniei de inaugurare a producţiei utilitarei Ford Transit Connect în noua uzină Ford. La această ceremonie au participat preşedintele României Traian Băsescu, preşedintele Ford Europe John Fleming, directorul fabricii Ford Craiova Dionisio Campos, precum şi ambasadorul USA în România, Mark Gitenstein.

John Fleming ne-a furnizat câteva informaţii foarte importante referitor la viitorul indsutriei auto în România. În ciuda crizei economice, investiţiile concernului Ford în fabrica de la Craiova vor continua, urmând să depăşească 600 de milioane de euro, iar numărul de angajaţi va creşte de la 3.900 în prezent la aproximativ 7.000. Totodată, uzina va produce 300.000 de maşini anual, precum şi 300.000 de motoare.

Fleming, promisiuni la CraiovaUna dintre surprize a fost confirmarea faptului că, în viitorul apropiat, uzina Ford din Craiova va produce un model low-cost, o maşină de oraş care nu va fi nici Fiesta, nici Ka şi care, iniţial, va fi produsă exclusiv în uzina românească. De asemenea, fabrica de la Craiova va furniza pieţei şi motoare EcoBoost, noua familie de propulsoare Ford oferind reduceri de consum şi emisii CO2 de până la 20%, în condiţiile unor performanţe crescute.

Bineînţeles, primul model Ford Transit Connect ieşit din uzina Ford de la Craiova a devenit obiectul unei donaţii, către spitalul municipal din Craiova. Iar preşedintele Traian Băsescu nu s-a abţinut şi a luat loc în spatele volanului maşinii Transit Connect de prezentare, spre deliciul aparatelor foto şi video.

Practic, ziua de 8 septembrie 2009 va rămâne un punct de cotitură pentru economia românească, începerea producţiei în a doua facilitate auto din România marcând un nou pas în evoluţia României pe harta auto europeană.

Vezi aici detaliile tehnice ale lui Ford Transit Connect

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.