Ford – fabrica de la Koln în pericol

Autor: Cosmin Iordache 28 iul. 2008 Știri auto
Ford – fabrica de la Koln în pericol

Ford ia în calcul renunţarea la unitatea de producţie din Koln din 2010, dacă lipsa de contracte şi costurile de producţie mai mari se vor manifesta şi în viitor. România ar putea profita astfel de situaţia creată, uzina din Craiova urmând să preia mare parte din operaţiunle fabricii germane. Este de aşteptat ca Ford să producă noua sa generaţie de motoare în România, uzina de la Craiova având o capacitate de producţie de 700.000 de unităţi pe an, potrivit Automobilwoche.

"Mă întreb dacă există viitor pentru uzină. (…) Dacă vom eşua să aducem la Köln o parte din producţia noii generaţii de motoare în trei cilindri, viitorul este foarte întunecat", a declarat şeful sindicatului Ford Europa, Dieter Hinkelmann, pentru revista Automobilwoche, conform Mediafax.

Închiderea fabricii va atrage disponibilizări masive, în uzina de motoare din Köln lucrând în prezent 1.200 de angajaţi. Unitatea mai produce, de asemenea, 200.000 de agregate anual, care sunt exportate în Statele Unite ale Americii, însă acest contract expiră în 2010.

 

Ford va începe să producă motoare la Craiova cel mai probabil începând cu anul 2010, până la acea dată utilizând, la modelele proprii, motoare din import, potrivit declaraţiilor de la sfârşitul lunii martie ale oficialilor Ford România.Prima maşină produsă de Ford la Craiova va fi un vehicul comercial uşor, Ford Transit Connect, acesta urmând să fie lansat în România la jumătatea anului 2009.  De asemenea, uzina din Craiova va produce exclusiv, din 2010, un vehicul de pasageri de dimensiuni reduse, care va fi vândut pe piaţa locală şi exportat în Europa.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide