Ford Focus Electric - prima maşină electrică Ford de mare serie debarcă în Europa

După debutul din SUA, iată că Salonul Auto Geneva 2012 a fost o foarte bună ocazie pentru Ford să anunţe mândri lansarea pe plan european a primei lor maşini electrice de serie mare, Ford Focus Electric.

Ford Focus Electric - prima maşină electrică Ford de mare serie debarcă în Europa Ford Focus Electric - prima maşină electrică Ford de mare serie debarcă în Europa

Versiunea de serie Renault ZOE nu a fost singura maşină electrică importantă de la Salonul Auto Geneva 2012 - francezii sunt contracaraţi în Elveţia de cei de la Ford, care aduc şi în Europa prima lor maşină electrică de mare serie, Ford Focus Electric, model care deja e în vânzare pe piaţa americană.

Recent, Agenţia Americană de Mediu a stabilit consumul oficial al lui Ford Focus EV, care, cu 105 MPGe, se dovedeşte mai bun cu 6 MPGe decât cel al cunoscutului deja Nissan Leaf (MPGe - miles per gallon gasoline equivalent). În plus, bateriile lui Focus se încarcă în doar jumătate din timpul necesar pentru încărcarea bateriilor din Leaf.

Aşadar, Focus Electric traversează oceanul cu o carte de vizită foarte bună, mai ales că, pe Bătrânul Continent, Focus şi-a câştigat reputaţia de una dintre cele mai manevrabile maşini de clasă compactă. Versiunea europeană a lui Ford Focus Electric anunţă o autonomie teoretică de 160 km, însă consumul efectiv de energie electrică pentru omologarea maşinii conform normelor europene urmează să îl aflăm mai târziu în cursul acestui an.

Ford Focus Electric este alimentat de la un pachet de baterii de 23 kWh, care pot fi încărcate total în maximum 4 ore. Pentru preţuri trebuie să aşteptăm finalul anului, când Focus Electric va putea fi comandat pe principalele pieţe europene - în SUA, preţul de bază oficial este de 40.000 USD, foarte apropiat de cele ale lui Nissan Leaf şi Chevrolet Volt.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.