Ford foloseşte şoferi-roboţi pentru a testa durabilitatea maşinilor sale

Americanii de la Ford se laudă că sunt primii din industria auto care folosesc roboţi pe post de şoferi pentru a testa durabilitatea modelelor pe care le produc.

Ford foloseşte şoferi-roboţi pentru a testa durabilitatea maşinilor sale Ford foloseşte şoferi-roboţi pentru a testa durabilitatea maşinilor sale

Compania americană Ford a anunţat că foloseşte roboţi pe post de şoferi pentru a testa rezistenţa modelelor sale pe traseele de test. În comparaţie cu soluţia clasică, ce presupune folosirea unor oameni pe post de şoferi, această tehnologie permite desfăşurarea mai multor teste de durabilitate într-o singură zi. Mai mult, testele pe care le parcurg maşinile autonome pot fi mai dificile ca până acum, fiindcă la volan nu este un om a cărui siguranţă să fie pusă în pericol.

Tehnologia folosită de Ford a fost dezvoltată de compania americană Autonomous Solutions şi nu este chiar la fel ca tehnologiile folosite de Google şi Audi în maşinile lor autonome. Vehiculele de test echipate cu roboţi urmează un traseu prestabilit, iar poziţia lor este urmărită prin GPS de către un operator care stă departe de acţiune, la răcoare, într-o cameră de control. În plus, această tehnologie îi permite unui singur om – operatorul – să controleze până la opt vehicule simultan.

Cum arată această tehnologie în acţiune, vedeţi în clipul video de mai jos.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.