Ford Fusion Hydrogen 999

Pe data de 15 august, la Bonneville, în Utah, Ford Fusion Hydrogen 999, prima maşină de curse pe bază de hidrogen, a atins o viteză maximă de 334 km/h, stabilind un nou record.

Ford Fusion Hydrogen 999 Ford Fusion Hydrogen 999

Inginerii de la Ford au reuşit să construiască, pentru prima dată o maşină de curse ce funcţionează pe baza propulsiei cu pile de combustie. Acest prototip a atins o viteză maximă de 334 km/h, stabilind un nou record pentru vehiculele cu acest sistem de propulsie.

Pentru Ford Fusion 999, sistemul de propulsie a fost dezvoltat de Ballard Power System şi atinge o putere maximă de 400 kW, recordul fiind atins de pilotul de curse de la Bonneville, Rick Byrnes. Prin stabilirea acestui record, Ford mai face un pas spre promovarea tehnologiei de propulsie pe bază de hidrogen.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.