Ford GT Le Mans, pregătit pentru 2016: 600 de cai-putere din 3.5 litri. VIDEO

Ford a dezvăluit un superb GT, pregătit să intre în cursa de la Le Mans din 2016, în clasa LM GTE Pro. Maşina va concura în întreg sezonul FIA World Endurance Championship şi United SportsCar Championship, iar la Le Mans vom avea nu mai puţin de patru exemplare pe grila de start!

Ford vrea să aniverseze cu stil trecerea a 50 de ani de când un Ford a câştigat pentru prima dată cursa de la Le Mans, în 1966, aşa că ne dezvăluie încă de pe acum maşina cu care va concura în 2016 în FIA World Endurance Championship şi în United SportsCar Championship, cu accent pe prezenţa de la Le Mans 2016, acolo unde va alinia patru exemplare la start.

Arată senzaţional!

Ford GT Le Mans este propulsat de un motor V6 de 3.5 litri twin-turbo care dezvoltă peste 600 CP şi este bazat pe noul supercar Ford GT, care va ajunge în showroom-uri tot anul viitor. De altfel, Ford vrea să marcheze astfel revenirea în zona supermaşinilor, astfel încât perioada anilor 60, în care marca americană a câştigat de patru ori la rând cursa de la Le Mans cu celebrul Ford GT40 (1966-1969), să nu mai rămână doar o amintire frumoasă, ci să fie repetată, la un nivel mai înalt chiar.

Noul Ford GT face parte, de altfel, dintre produsele noii divizii Ford Performance, dedicată transpunerii pe maşinile de serie a tehnologiilor şi experienţei pe care marca o acumulează în competiţii. Şi nu este vorba aici doar de vreo linie de echipamente aerodinamice sau optice, ci de nu mai puţin de 12 maşini de performanţă, cu caracteristici dinamice mult crescute - în stilul BMW M sau Mercedes-Benz AMG. În linia Ford Performance vor intra modelele Ford GT, Focus RS, F-150 Raptor, Shelby GT350 şi Shelby GT350R, Focus ST şi Fiesta ST, dar rămâne de văzut cum anume va dezvolta Ford acest segment, din ce în ce mai profitabil pentru multe mărci.

A trecut prea mult timp de când Ford domina autoritar cursele de anduranţă, cu celebrul Ford GT40

Trei sunt elementele deja prezente pe acest supercar şi care vor fi adaptate apoi pe toate maşinile Performance - aerodinamica optimizată la maximum, materiale compozite care includ fibră de carbon şi adaptarea pentru performanţă a tehnologiei EcoBoost.

Noi le urăm succes celor de la Ford şi abia aşteptăm să vedem maşina în acţiune pe parcursul lui 2016!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.