Ford îi ajută pe nevăzători să vadă cu mintea, printr-o tehnologie în premieră

Să vezi şi să crezi în minuni

Ford îi ajută pe nevăzători să vadă cu mintea, printr-o tehnologie în premieră Ford îi ajută pe nevăzători să vadă cu mintea, printr-o tehnologie în premieră

Ford e una dintre cele mai inventive companii. Ne aducem aminte că a şi premiat doi puşti nemţi şi e gata să pună principiul lor pe maşinile de serie. E un sistem de colectare a apei de ploaie în vasul cu lichid pentru spălarea parbrizului. Asta pentru situaţiile de alarmă în care rămâi fără apă când pluă afară şi speli permanent parbrizul.

Altă invenţie de care ne aducem aminte e colectarea condensului de la instalaţia de aer condiţionat, filtrarea şi purificarea lui pentru transformarea în apă potabilă.

Acum, Ford vine cu ceva extraordinar pentru nevăzători. O cameră instalată în partea de sus a parbrizului face poze monocrome (spectrul gri) şi le “afişează” prin leduri integrate în geamurile laterale. Pasagerii nevăzători ating fereastra şi simt 255 de nuanţe de gri care vibrează la atingerea lor. Astfel ei pot recompune în mine cum arată peisajul. Tehnologia se numeşte feel the view.

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.