Ford închide trei unităţi de producţie în Europa

Autor: Iulian Dnistran 26 oct. 2012 Știri auto
Ford închide trei unităţi de producţie în Europa

După ce a anunţat că îşi va închide fabrica din Belgia în 2014, Ford a mai dat o veste rea angajaţilor săi, de această dată celor din Marea Britanie. Compania va închide fabrica în care se construiesc furgonetele Transit din Southampton, dar şi unitatea de ştanţare şi unelte a fabricii din Dagenham.

Închiderea celor trei unităţi de producţie, împreună cu o decizie mai veche de a disponibiliza 500 de angajaţi din Europa, va afecta 6.200 de oameni, dintre care 4.300 din Belgia şi 1.400 din Marea Britanie.

Producţia noului model Mondeo, dar şi a modelelor S-MAX şi Galaxy va fi mutată din Belgia în Spania, la fabrica din Valencia. Această mişcare va însemna amânarea începerii asamblării noii generaţii a sedanului Mondeo până la sfârşitul lui 2014.

În acelaşi timp, construcţia modelelor C-MAX şi Grand C-MAX va fi mutată din Valencia în Germania, la Saarlouis, iar furgonetele Transit vor fi asamblate, din 2013, în Turcia, la Kocaeli.

Singura veste bună a planului de restructurare adoptat de Ford este că va investi în divizia care asamblează motoare diesel la fabrica din Dagenham şi că va păstra forţa de muncă de 2.000 de persoane de acolo. O nouă familie de motoare diesel de 2,0 litri va fi dezvoltată la centrul de cercetare şi dezvoltare al Ford din Dunton, Mare Britanie, unde lucrează 3.500 de persoane, iar apoi va fi construită la Dagenham din 2016.

„Vânzările de maşini noi în regiune au ajuns la minimul ultimilor 20 de ani în acest an şi ne aşteptăm să rămânem pe zero sau chiar să cădem mai mult anul viitor”, au declarat oficialii Ford într-un comunicat.

Închiderea fabricilor de pe Bătrânul Continent vine după ce Ford a anunţat că se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), tot din cauza problemelor economice.

Potrivit companiei, acţiunile de restructurare vor însemna o scădere de 18% a producţiei de maşini în Europa, cu excepţia Rusiei, în timp ce economiile anuale vor ajunge până la 390 de milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide