Ford introduce un sistem de prevenire a coliziunilor

Noul sistem previne coliziunile însă asta nu înseamnă că le şi evită, cea mai importantă componentă a sa dovedindu-se a fi puterea de reacţie a şoferului.

Ford introduce un sistem de prevenire a coliziunilor Ford introduce un sistem de prevenire a coliziunilor

Noul sistem pare să fie dezvoltat în baza lui BLIS, sistem de asistenţă la parcare conceput de Volvo şi regăsit pe modelul V70. Tehnologia de care beneficiază noul sistem dezvoltat de Ford va permite şoferului să facă anumite modificări ale acestuia pentru a evita alarmele false. În funcţie de cât de repede reacţionează şoferul sistemul va putea fi setat să atenţioneze mai devreme sau mai târziu un vehicul aflat în faţă. Iar dacă şoferul nu opreşte maşina la timp, nu doar că un avertisment sonor se va declanşa însă şi viteza maşinii va fi redusă mult mai repede pentru ca şoferul să poată frâna cu o uşurinţă mai mare.

Declanşarea sistemului se realizează în doi paşi: unul în care este anunţat pericolul de coliziune şi cel de-al doilea în care viteza maşinii este redusă în mod automat. Sistemul de Prevenire a Coliziunilor cu Asistenţă la Frânare va fi disponibil pe modelele Ford şi Lincoln începând cu 2009.     

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.