Ford MyKey - cum pot controla părinţii de la distanţă maşina adolescentului

Cei de la Ford au anunţat de acum câţiva ani că vor oferi sistemul Ford MyKey, care le va permite părinţilor să controleze de la distanţă anumite funcţii ale maşinilor conduse de copiii acestora. Iată cum funcţionează sistemul Ford MyKey.

Pe la noi există o vorbă mai dură a părinţilor: "eu te-am făcut, eu te omor!". E cam exagerat, dar, în general, părinţii îşi exprimă, astfel, îngrijorarea pentru progeniturile neascultătoare. Cei de la Ford putem spune că se inspiră oarecum din acest dicton al nostru şi aplică un nou principiu: "eu ţi-am luat maşină, eu ţi-o controlez!".

Cam asta se întâmplă cu noul sistem Ford MyKey, prin care părinţii au posibilitatea să controleze anumite funcţii ale maşinilor tinerilor. Astfel, viteza maximă sau chiar volumul audio pot fi limitate la un anumit nivel dorit de către părinţi, pentru ca tânărul/tânăra de la volan să nu exagereze cu viteza sau cu decibelii.

MyKey mai are o funcţie interesantă: în cazul în care centurile nu au fost cuplate, sistemul audio trece pe mut - asta pentru ca şoferul sau şoferiţa uitucă să audă clar semnalul acustic pentru cuplarea centurilor. Mai mult, în cazul tinerilor mai agresivi şi teribilişti, se poate bloca posibilitatea decuplării sistemului de control al tracţiunii, ba chiar şi dezactivarea sistemului de asistenţă la parcare (pentru a evita lovirea maşinii).

Pentru părinţii foarte protectivi, MyKey sună, probabil, foarte bine. Însă, sincer acum, oare câţi dintre tinerii din ziua de azi, care sunt familiarizaţi cu gadgeturile, ar putea apela la hackeri pentru a depăşi aceste obstacole? Cu siguranţă, cel puţin în America, vor apărea astfel de "oferte" de modificare a cipului din cheia maşinii.

Specialiştii Ford speră, totuşi, că Ford MyKey va contribui la creşterea siguranţei pe drumurile publice, în primul rând prin faptul că tinerii de la volan vor conştientiza mai bine riscurile la care se expun. Rămâne de văzut dacă studiile ulterioare vor demonstra viabilitatea acestor sistem de control parental.

Ford MyKey - nou sistem de control parental de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.