Ford MyKey – cum pot controla părinţii de la distanţă maşina adolescentului

Autor: Oraan Mărculescu 02 sept. 2011 Știri auto

Pe la noi există o vorbă mai dură a părinţilor: „eu te-am făcut, eu te omor!”. E cam exagerat, dar, în general, părinţii îşi exprimă, astfel, îngrijorarea pentru progeniturile neascultătoare. Cei de la Ford putem spune că se inspiră oarecum din acest dicton al nostru şi aplică un nou principiu: „eu ţi-am luat maşină, eu ţi-o controlez!”.

Noul sistem Ford MyKey permite controlul anumitor functii ale masinii de catre parinti

Cam asta se întâmplă cu noul sistem Ford MyKey, prin care părinţii au posibilitatea să controleze anumite funcţii ale maşinilor tinerilor. Astfel, viteza maximă sau chiar volumul audio pot fi limitate la un anumit nivel dorit de către părinţi, pentru ca tânărul/tânăra de la volan să nu exagereze cu viteza sau cu decibelii.

MyKey mai are o funcţie interesantă: în cazul în care centurile nu au fost cuplate, sistemul audio trece pe mut – asta pentru ca şoferul sau şoferiţa uitucă să audă clar semnalul acustic pentru cuplarea centurilor. Mai mult, în cazul tinerilor mai agresivi şi teribilişti, se poate bloca posibilitatea decuplării sistemului de control al tracţiunii, ba chiar şi dezactivarea sistemului de asistenţă la parcare (pentru a evita lovirea maşinii).

Ford MyKey limiteaza atat viteza maxima, dar si volumul audio al radio-ului

Pentru părinţii foarte protectivi, MyKey sună, probabil, foarte bine. Însă, sincer acum, oare câţi dintre tinerii din ziua de azi, care sunt familiarizaţi cu gadgeturile, ar putea apela la hackeri pentru a depăşi aceste obstacole? Cu siguranţă, cel puţin în America, vor apărea astfel de „oferte” de modificare a cipului din cheia maşinii.

Specialiştii Ford speră, totuşi, că Ford MyKey va contribui la creşterea siguranţei pe drumurile publice, în primul rând prin faptul că tinerii de la volan vor conştientiza mai bine riscurile la care se expun. Rămâne de văzut dacă studiile ulterioare vor demonstra viabilitatea acestor sistem de control parental.

Ford MyKey – nou sistem de control parental de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide