Ford obiective de producţie neatinse

Ford trebuie să îşi mărească în doar jumătate de an producţia de 625 de ori la Craiova pentru a nu plăti penalizări statului român.

Ford obiective de producţie neatinse Ford obiective de producţie neatinse

Ford se află deocamdată sub plafonul de producţie impus de contractul de privatizare şi semnat în 2007. Conform MEDIAFAX, Ford trebuie să ajungă până în 2011 la o producţie de 250.000 de unităţi anuale. Dacă nu se atinge acest nivel, sancţiunile percepute sunt următoarele:

· o sancţiune de 25% din preţul de cumpărare al societăţii dacă la Craiova se produc mai puţin de 200.000 de vehicule.

· 10% din valoarea contractului dacă se produc între 200.000 şi 225.000 de vehicule

· 5% dacă se construiesc între 225.000 şi 250.000 unităţi

În prezent Ford a produs doar 400 de automobile, ceea ce înseamnă că va trebui în mod miraculos să îşi mărească producţia de 625 de ori în doar câteva luni. Ford a plătit pentru achiziţia Uzinei de la Craiova 57 de milioane de euro în 2007. Premize de creştere ar exista pentru că aici se va produce monovolumul de clasă mică Ford B-Max, care va fi un model global, şi producţia Ford Transit Connect va lua avânt în viitor, dar obiectivul pare destul de îndepărtat acum . Oficialii Ford au refuzat să facă declaraţii pentru MEDIAFAX referitor la situaţia existentă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.