Ford oferă tehnologii preluate de la avioanele de vânătoare - VIDEO

Unele sisteme de acest tip ...

Ford oferă tehnologii preluate de la avioanele de vânătoare - VIDEO Ford oferă tehnologii preluate de la avioanele de vânătoare - VIDEO

O tehnologie dezvoltată în premieră pe avioanele de vânătoare ajută la îmbunătăţirea experienţei de şofat pe noua generaţie Focus, model care oferă primul sistem Head-up Display propus de Ford în Europa. Display-ul îi va ajuta pe şoferi să ţină privirea pe şosea, monitorizând în acelaşi timp informaţii precum viteza de rulare, datele de navigaţie şi indicatoarele rutiere active în respectiva zonă.

Unele sisteme de acest tip existente pe piaţă vin cu un mare dezavantaj: pentru şoferii care poartă ochelari de soare cu lentile polarizate, care elimină reflexiile, un display de acest tip poate fi aproape invizibil. Iar Head-up Display-ul Ford emite acelaşi tip de lumină pe care aceşti ochelari de soare o elimină. Dar un filtru special conceput pentru acest tip de ecran "returnează" lumina polarizată spre şofer şi rezolvă efectiv problema.

Dacă sistemele Head-up Display tradiţionale utilizează unde luminoase paralele cu şoseaua, sistemul de pe noua generaţie Focus poziţionează undele luminoase în vibraţie perpendiculară pe sensul de mers, pentru ca imaginea să fie clar vizibilă chiar şi cu ochelari de soare cu lentile polarizate. Ecranul din policarbonat vine cu o suprafaţă multistrat de acoperire, aceasta oferindu-le posibilitatea inginerilor să controleze polarizarea, culoarea, reflexia şi transmisia luminii, adaptând toate aceste elemente la nevoile efective ale sistemului.

VIDEO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.