Ford prezintă noul Focus Active Wagon. Un break care să vindece fanii de „boala” SUV-urilor – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 21 nov. 2018 Știri auto

Existau zvonuri de ceva vreme că Ford pregăteşte o versiune Focus Active Wagon, iar acum compania americană le şi confirmă. Cu Focus Active Wagon, Ford încearcă să-i împace şi pe europenii iubitori ai segmentului compact, cât şi pe cei care iubesc SUV-urile.

Cel mai recent membru al familiei Ford Active aduce o gardă la sol ridicată, ceea ce înseamnă o capacitate îmbunătăţită de conducere graţie unui şasiu modificat şi a unor repere de design luate de la segmenul SUV.

Focus Active are o gardă la sol mai mare decât Focus (30 mm în faţă, şi 34 mm în spate) şi diverse „trucuri” exterioare menite să-l facă să pară mai robust. 

La interior se găsesc scaune cu o înălţime ridicată acoperite cu material textil cu cusături albastre, şi volan şi schimbător de viteze îmbrăcate în piele. 

Modelele Focus Active au, de asemenea, un şasiu modificat, care include o configuraţie independentă a suspensiei spate, amortizoare noi, precum şi bare stabilizatoare, acestea contribuind la călatorii mai confortabile.

Pe lângă modurile de condus Normal, Sport şi ECO, modelele Active oferă şi opţiunile Slippery şi Trail pentru o tracţiune suplimentară pe noroi, zăpadă, gheaţă sau nisip.

Gama de motoare pentru modelul Ford Focus Active Wagon include două unităţi turbo pe benzină EcoBoost şi două motoare turbo diesel EcoBlue.

Gama de benzină include o unitate de 1.0 litri de 123 CP  şi un motor de 1.5 litri de 148 CP. Iubitorii de diesel pot alege între o unitate de 1.5 litri de 118 CP şi o unitate de 148 CP.

Există două opţiuni de transmisie: una manuală cu şase trepte, şi una automată cu opt trepte. Tracţiunea integrală nu este disponibilă pe niciun model. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide