Ford prezintă noul Focus ST break. Performanţe de top şi portbagaj imens – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 20 mai 2019 Știri auto

Noul Fost Focust ST Estate oferă performanţe apropiate de cele ale modelului Focus ST hatchback, alături de un portbagaj imens, de 608 litri.

Break-ul Focus ST va fi disponibil cu motorizări pe benzină şi motorină. Modificările la capitolul design exterior sunt destul de subtile şi includ un spoiler spate de mari dimensiuni şi bări faţă şi spate asemănătoare modelelor din familia ST. Altfel, Focus ST Estate a primit aceaşi detalii ca şi modelul hatchback, adică grila specifică şi jantele în 10 spiţe.

La fel ca şi ST hatchback, ST Estate este coborât cu 10 milimetri faţă de restul gamei Focus, în timp ce amortizoarele sunt cu 20% mai tari pe puntea faţă şi cu 13% pe cea spate. Pe lista elementelor care completează schimbările aduse trenului de rulare se mai găsesc o direcţie mai fermă, anvelope Michelin Pilot Sport 4S şi un diferenţial cu alunecare limitată.

Sub capota noului Ford Focus ST Estate găsim două motorizări, una pe benzină şi una diesel. Propulsorul pe benzină de 2,3 litri supraalimentat dezvoltă 276 CP şi un cuplu maxim de 420 Nm, iar alături de acest motor modelul atinge 100 km/oră în 5,8 secunde.

Propulsorul diesel de 2 litri oferă 187 CP şi un cuplul de 360 Nm, acesta fiind şi cel mai puternic diesel oferit vreodată pe un Focus. Sprintul 0-100 km/oră este realizat în 7,7 secunde.

În cazul variantei pe benzină, transmisia poate fi automată sau manuală cu 6 trepte, în timp ce dieselul este disponibil doar cu transmisia manuală.

În Marea Britanie, noul Ford Focus ST Estate va începe de la 35.000 de euro în varianta diesel şi de la 38.000 de euro în varianta pe benzină, diferenţa de preţ faţă de varianta hatchback fiind de aproximativ 1500 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide