Ford renunţă la sistemele CD-player pe noile modele

Oficialii Ford Europe anunţă o decizie interesantă: în curând, maşinile Ford nu vor mai fi dotate cu CD-player, lăsând locul noilor sisteme multimedia. Idee dictată de reducerile de costuri sau de adaptarea la device-urile moderne?

Conform estimărilor specialiştilor Ford, până în 2012 se va ajunge ca peste 2 milioane de maşini Ford să fie echipate cu sistemul de conectivitate SYNC - acesta însemnând 3 mufe (jack, SD şi USB) plus, opţional, conectivitate Bluetooth şi mufă iPod/iPhone.

Aşa cum CD-playerul a înlocuit pe scară largă vechiul casetofon, pentru cei de la Ford a venit momentul să înlocuiască CD-playerul cu MP3-playerul. În primul rând, vorbim de un sistem mai compact decât un CD-player, iar, în al doilea rând, se pare că astfel se va obţine şi o reducere a costurilor de producţie.

Decizia se pare că ţine seama şi de noua politică Ford, de a câştiga o clientelă mai tânără - ştiut fiind faptul că tinerii au o puternică înclinaţie spre gadgeturile şi tehnologiile cele mai noi din domeniul telecomunicaţiilor şi multimedia.

Totuşi, unii analişti consideră că decizia nu va fi pe placul clientelei de peste 50 de ani, foarte conservatoare şi care este puţin probabil să plătească un abonament pe site-urile specializate de muzică, de unde să-şi downloadeze melodiile preferate... În plus, se mai pune problema fidelităţii mai slabe pe care melodiile în format MP3 o oferă, faţă de CD-urile originale.

Iată şi un scurt istoric al sistemelor audio de pe maşinile Ford:

Ford renunta la CD pe masinile noi de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.