Ford - returnarea ajutorului de stat

Ford trebuie să returneze ajutorul de stat, de 27 de milioane de euro, până la data de 26 iunie, înştinţarea oficială urmând să fie înaintată de AVAS constructorului în această săptămână.

Ford - returnarea ajutorului de stat Ford - returnarea ajutorului de stat
" Colegiul Director al AVAS a decis, marţi, că termenul până la care Ford trebuie să achite cele 27 milioane de euro considerat ajutor de stat acordat ilegal de către oficialii europeni este 26 iunie", a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, Laszlo Gyerko, vicepreşedinte AVASpe probleme de valorificare şi membru în comisia de privatizare a Automobile Craiova.

Potrivit unui comunicat al AVAS, remis miercuri, agenţiei MEDIAFAX, notificarea va fi transmisă către Ford Motor Company, Ford Europe, Daewoo Automobile România şi Automobile Craiova în termen de cinci zile şi va conţine ordinul de recuperare a sumei şi o copie a deciziei emise de Comisia Europeană (CE).

De asemenea, Ford a numit în această săptămână membrii Consiliului de Administraţie. Preşedintele noului consiliu de administraţie va fi Lyle Waters, care a fost negociatorul-şef din partea Ford pe parcursul privatizării Automobile Craiova. Leonard Meany, Dionisio Campos, Ion Ion (fostul manager al Daewoo - n.r.) şi Dinel Staicu (reprezentantul acţionarului minoritar, SIF Oltenia - n.r.) vor face parte de asemenea din consiliul de administraţie, în calitate de directori. Cei cinci vor ocupa funcţiile timp de patru ani.

Leonard Meany va deţine şi funcţia de director operaţiuni financiare al Ford România, iar Dionisio Campos funcţia de preşedinte al Ford România.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.