Ford testează tehnologia maşinilor interconectate pentru cât mai puţine opriri la semafor

Ford explorează modul în care maşinile pot fi interconectate în intersecţii, astfel încât şoferii şi pasagerii să se bucure în viitor de trafic fluid

Ford testează tehnologia maşinilor interconectate pentru cât mai puţine opriri la semafor Ford testează tehnologia maşinilor interconectate pentru cât mai puţine opriri la semafor

Imaginaţi-vă o lume în care intersecţiile aglomerate nu înseamnă opriri la semafor. O lume în care singura oprire este cea de la destinaţie.

Ford testează un nou mod în care tehnologia maşinilor interconectate ar putea să ne apropie de  această lume ideală, inspirându-se din modul în care oamenii îşi fac loc prin mulţime încetinind sau accelerând pentru a evita să se lovească unii de alţii. Toate acestea fără să fie nevoiţi să se oprească efectiv.

Sistemul Intersection Priority Management (IPM) - ale cărui capabilităţi sunt demonstrate în această săptămână pe străzile din Milton Keynes (Marea Britanie) ca parte a programului UK Autodrive, finanţat de guvernul britanic - îşi doreşte să fluidizeze traficul şi să elimine opririle inutile la intersecţii, îmbunătăţind astfel siguranţa şi eficienţa maşinilor.

"Ştim că intersecţiile şi semafoarele pot să fie un stres permanent pentru mulţi şoferi", spune Christian Ress, supervizor Driver Assist Technologies în cadrul Ford Research and Advanced Engineering. "Cu ajutorul tehnologiei care interconectează maşinile, demonstrată în această săptămână, putem să vizualizăm o lume a viitorului în care maşinile sunt mult mai conştiente de prezenţa celorlalte automobile din jur şi de situaţia punctuală în care se află. Acest lucru permite o colaborare inteligentă între maşini pe şosele şi în zonele intersecţiilor".

Şoferii îşi petrec, în medie, două zile pe an aşteptând culoarea verde la semafor. Şi intersecţiile nu sunt doar frustrante: aici se petrec până la 60% dintre accidentele rutiere. Pe lângă faptul că economiseşte timp, evitarea opririi în intersecţii poate să economisească şi carburant în contextul în care şoferii nu mai frânează şi accelerează în intersecţii.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.