Ford Tourneo Custom Concept anunţă noul Transit

Viitoarea generaţie a utilitarei destinate pieţei europene este prefaţat de conceptului unui van de pasageri avangardist, menit să fie prezentat la Salonul Auto Geneva 2012.

Ford Transit începe să-şi arate vârsta, dar filiala europeană a producătorului american pregăteşte o nouă generaţie. Până a fi prezentat efectiv, noul van va fi prefaţat, la Salonul Auto Geneva 2012, de conceptul Turneo Custom, o versiune de cursă lungă, dedicată pasagerilor.

Aliniată din punct de vedere vizual la curentul Kinetic Design, utilitara suprinde plăcut, datorită blocurilor optice mari, dispuse în partea superioară a părţii frontale, precum şi a grilei trapezoidale şi a liniei mediane înalte. Partea din spate aduce o abordare interesantă, prin blocurile optice care "muşcă" din suprafaţa hayonului cu deschidere verticală.

Interiorul urmează şi el tendinţele inaugurate de maşinile lansate de Ford în ultimii ani, în special de modele precum Focus şi Fiesta. Dotările conceptului inlcud scaune multi-ajustabile, precum şi sistem multimedia cu comandă vocală, dar şi cu aplicaţia Emergency Assistance.

Sub capota lui Tourneo Custom Concept se află propulsorul diesel Duratorq TDCi de 2,2 litri, ce furnizează o putere de 155 CP, dar oficialii Ford dau ca sigure pentru producţia de serie şi versiunile de 100 şi 125 CP.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.