Ford va concedia 7.000 de oameni în următoarele luni

Ford a anunţat că va reduce forţa de muncă a companiei cu 7.000 de joburi până în august 2019, urmărind să reducă cheltuielile cu peste 530 de milioane de euro.

Ford va concedia 7.000 de oameni în următoarele luni Ford va concedia 7.000 de oameni în următoarele luni

Ford a anunţat că va reduce forţa de muncă a companiei cu 7.000 de joburi la nivel mondial până în august 2019, urmărind să reducă cheltuielile cu peste 530 de milioane de euro.

Compania a spus că unul dintre scopurile acestui plan de restructurare este de a reduce birocraţia, structura de management a companiei fiind şi ea redusă cu 20%.

Totodată, Ford va elimina liniile de vehicule mai puţin profitabile, iar atenţia acordată monovolumelor se va îndrepta înspre SUV-uri. Producţia modelelor C-Max şi Grand C-Max din Germania se opreşte, iar fabrica de cutii de viteze din Bordeaux se va închide.

În Europa, Ford va restructura aproximativ 5.000 de angajaţi în Germania, dar şi un număr încă necunoscut din Marea Britanie.

Ford are aproximativ 13.000 de angajaţi în Marea Britanie şi aproximativ 54.000 în Europa. În urmă reducerii cheltuielilor, Ford urmăreşte atingerea unei marje de profit de 6% în Europa, rezultat neatins până acum de constructorul american pe Bătrânul Continent.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.