Ford va face maşini mai uşoare, mai performante şi mai economicoase

Ford vrea să folosească materialul minune numit fibră de carbon şi în modelele lui viitoare, aşa că a făcut un prim pas ferm în direcţia asta.

Ford va face maşini mai uşoare, mai performante şi mai economicoase Ford va face maşini mai uşoare, mai performante şi mai economicoase

După ce BMW a dat tonul în direcţia folosirii fibrei de carbon în construcţia modelelor de serie mare, Ford devine următorul producător care adoptă această strategie, semnând un acord cu cei de la DowAska în vederea urgentării procesului de cercetare şi, implicit, urgentării implementării fibrei de carbon în componente ale viitoarelor modele. 

Ceea ce părea acum câţiva ani un material elitist, folosit în motorsport şi în supersportivele de stradă, a ajuns să devină o soluţie tehnologică folosită la scară mare. Beneficiul principal al acestui procedeu este scăderea masei totale a vehiculului - ceea ce duce la un plus de eficienţă, atât din punct de vedere dinamic, cât şi din cel al consumului - fără a face compromis în ceea ce ţine de rigiditatea structurii, implicit de siguranţă. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.