Ford vinde Mazda

Autor: Dan Vache 17 oct. 2008 Știri auto
Ford vinde Mazda

UPDATE 17.10.2008: Potrivit ultimelor zvonuri din industrie, Ford doreşte atât de mult să vândă acţiunile sale la Mazda încât a contactat şi producătorul de piese Denso. Partea interesantă este că aceasta nu vrea şi se pare că nici nu poate să cumpere întregul pachet de acţiuni, de fapt este interesat în doar 1% puncte procentuale, o sumă destul de mică. Cu toate acestea, Ford este dispus să se agite şi pentru o valoare atât de mică, criza de lichidităţi fiind majoră.

********************

Publicaţiile de specialitate din Japonia au relatat încă se sâmbătă că producătorul american Ford se gândeşte să vândă partea sa din acţiunile Mazda Motor Corp, într-un efort de a face faţă problemelor financiare. Deşi la prima vedere poate părea făre sens vânzarea unei divizii mai profitabile decât întregul grup, se pare că aceasta este singura unitate distinctă ce poate fi vândută pe suficienţi bani.

Ford a achiziţionat 25% din acţiunile Mazda în 1979, pentru ca în 1996 să se ajungă la 33,4%, producătorul american preluând în acest fel controlul asupra mărcii. Momentan, se pare că vor fi scoase la vânzare doar 20 de puncte procentuale din cele 33,4, tranzacţia urmând a se efectua la un preţ de aproape 1 miliard de dolari. O sumă care pe lângă cifra de afaceri Ford pare insignifiantă. Dacă va fi suficienă însă, rămâne de văzut.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide