Ford vrea să creasca producţia pentru piaţa europeană

Ford Motor intenţionează să cumpere Daewoo Craiova pentru a-şi extinde capacitatea de producţie necesară acoperirii cererii ridicate de pe piaţa europeană.

Ford vrea să creasca producţia pentru piaţa europeană Ford vrea să creasca producţia pentru piaţa europeană

Fabricile deţinute de Ford pe continentul european pot asigura cu greu cererea din Europa, a spus directorul general al Ford Europe, John Fleming.

"Avem urgent nevoie de o capacitate suplimentară pentru producerea a 150.000 de maşini, nivel care va creşte ulterior la 200.000 de unităţi", a adăugat Fleming.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a publicat, luna trecută, anunţul de privatizare a societăţii Automobile Craiova, care deţine fabrica Daewoo Automobile România, şi aşteaptă până la 5 iulie oferte pentru pachetul de acţiuni reprezentând 72,4% din capitalul social.

Producătorii americani General Motors şi Ford, precum şi firma rusă JSC Russian Machines, parte a unui grup deţinut de magnatul Oleg Deripaska, şi-au exprimat deja interesul pentru preluarea uzinei.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.