FOTO-VIDEO cu noul BMW Z4 M40i Roadster. Flerul sportiv creşte considerabil

Autor: Marius Vișan 04 iun. 2018 Știri auto

BMW a lansat primele imagini cu modelul Z4 M40i Roadster. 

Anunţat de conceptul Z4 de anul trecut, modelul de producţie este în prezent supus testelor finale, iar BMW spune că roadster-ul „va ieşi în curând pe drumurile publice”. Compania a promis că maşina va fi imediat recunoscută drept „roadster pur”. 

GALERIE FOTO

O examinare mai detaliată a fotografiilor arată că Z4 M40i va avea o bara de protecţie agresivă, o grila distinctivă cu inserţii în formă de Y, capotă uşor mai lungă, console scurte, un centru de greutate scăzut, stopuri subţiri şi un sistem de evacuare dublă.

BMW a confirmat că modelul Z4 M40i va avea un nou motor cu şase cilindri, care este „extrem de puternic”. Compania a refuzat să menţioneze cifrele, dar rapoartele anterioare au sugerat că modelul va folosi un motor twin-turbo de 3,0 litri care dezvoltă în jur de 283 kW / 380 CP.

Modelul Z4 M40i va fi echipat cu o suspensie sportivă cu amortizoare controlate electronic. Maşina va avea, de asemenea, o nouă punte faţă, un sistem de frânare de înaltă performanţă şi un diferenţial spate blocabil. Alte caracteristici includ jante din aliaj uşor cu anvelope mixte.

„Conceptul noului BMW Z4 este orientat în mod constant spre agilitate şi dinamică”, explică Jos van As, Director de dezvoltare a suspensiei. „Nivelul ridicat al rigidităţii caroseriei şi prinderea foarte rigidă a suspensiei oferă baza perfectă pentru o configuraţie care garantează calităţile de performanţă ale unei maşini sport autentice în ceea ce priveşte precizia direcţiei, precum şi acceleraţia longitudinală şi transversală.”

La fel ca Nürburgring-Nordschleife, centrul de testare Miramas oferă condiţii perfecte pentru noul BMW Z4 pentru a-şi demonstra potenţialul dinamic. Utilizat de BMW pentru a dezvolta şi testa noi modele de mai bine de 30 de ani, centrul cuprinde un oval lung de asfalt şi un inel de autostradă pentru teste de mare viteză, precum şi piste de slalom, circulare şi serpentine, dar şi un număr de trasee de manevrare şi circuite care includ diverse tipuri de suprafeţe. Acestea sunt utilizate în prezent pentru analiza detaliată şi optimizarea acceleraţiei, a direcţiei şi a reacţie la frânare ale roadsterului. De exemplu, forma finală a suspensiei M adaptive, pe măsură ce interacţionează cu diferenţialul cu patinare limitată de pe puntea spate, este dezvoltată pe acelaşi circuit de teste care este utilizat şi de către BMW Motorsport.

Acest proces intens de testare indică deja că noua versiune a conceptului roadster va oferi o creştere tangibilă a calităţilor sportive la noul BMW Z4. Noua generaţie va introduce în special îmbunătăţiri în ceea ce priveşte manevrabilitatea, spontaneitatea şi precizia la schimbarea direcţiei şi accelerarea dinamică la ieşirea din viraje – fără a pierde nimic la capitolul confort.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide