Frâna cu vid, invenţia care micşorează substanţial distanţele de frânare. VIDEO

Suedezii de la Autoliv au făcut un prototip al unui sistem de frânare care foloseşte vidul pentru a încetini o maşină. Avem mai multe detalii şi un videoclip mai jos.

Frâna cu vid, invenţia care micşorează substanţial distanţele de frânare. VIDEO Frâna cu vid, invenţia care micşorează substanţial distanţele de frânare. VIDEO

Distanţele de frânare ale maşinilor obişnuite ar putea fi micşorate substanţial dacă ideea de frână cu vid a suedezilor de al Autoliv va ajunge pe maşinile de serie.

Denumită „frâna Torricelli”, după italianul Evangelista Torricelli, care a inventat barometrul, invenţia suedezilor foloseşte o placă de metal care se lipeşte de suprafaţa de rulare şi încetineşte maşina prin forţa vidului. Cu alte cuvinte, e o bucată de metal care aspiră, cu foarte multă putere, drumul.

Conform Jalopnik, forţa exercitată de placă depăşeşte 1.300 kgf, ceea ce duce la o micşorare a distanţei de frânare cu aproximativ 40% atunci când e folosită împreună cu sistemul standard de frânare a maşinii.

Deocamdată, prototipul e gândit să funcţioneze până la 70 km/h, fiindcă la viteze mai mari s-ar putea să ai probleme cu organele interne din cauza forţelor exercitate.

Potrivit celor de la Autoliv, frâna Torricelli funcţionează pe suprafeţe uscate, umede şi acoperite cu gheaţă, însă e greu de spus cum s-ar comporta pe drumuri imperfecte, cu gropi şi dâmburi.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.