Francezii au Hummer-ul lor: Renault Sherpa, versiunea civilă

Renault Trucks are în gamă şi un model destinat armatei: Renault Sherpa. Un fel de Hummer franţuzesc. Şi care, de acum încolo, va fi oferit şi în versiune civilă. Probabil pentru cei care regretă Hummer H1...

Până acum, Renault Sherpa era construit doar în versiune militară, fiind destinat armatei franceze, dar şi Legiunii Franceze sau forţelor de ordine NATO. Însă, aşa cum a demonstrat-o Hummer, există şi civili amatori de astfel de mastodonţi, aşa încât francezii au decis să ofere şi o versiune "cuminte" a lui Renault Sherpa.

Modelul este construit de Renault Trucks, având un şasiu care nu prea are legătură cu autoturismele, ci mai degrabă cu utilitarele. Versiunea civilă este motorizată de un propulsor diesel în patru cilindri, având 4,7 litri şi care îşi transmite puterea celor patru roţi prin intermediul unei cutii de viteze automate Allison, cu 6 rapoarte.

Puterea motorului este de 215 CP/2.300, care poate părea insuficientă pentru un mastodont de 3,8 tone (la gol), însă cuplul motor are o valoare de 800 Nm, obţinuţi pe o plajă foarte joasă de turaţie, adică între 1.200 şi 1.700 rpm. Evident, performanţele offroad sunt excelente, Renault Sherpa având o gardă la sol de 60 cm, un unghi de atac de 60 de grade şi se poate înclina până la 40 de grade.

Renault Sherpa "road legal" va fi oferit în trei versiuni de caroserie: Scout, cu 4 locuri şi echipament racing, pentru rally-raid; Carrier, în stil pick-up; Station Wagon, pentru transportul în siguranţă al pasagerilor, maşina fiind blindată, iar interiorul garnisit cu multe elemente de confort şi lux. Despre preţuri sau data lansării oficial în vânzare, încă nici o informaţie.

Renault Sherpa, Hummer-ul francez, in versiune civila de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.