Francezii au un rival pentru smart-ul electric: Lumeneo Neoma

Pare un joc de cuvinte mai ciudat, însă Lumeneo Neoma se vrea o maşină electrică destul de serioasă, care va debuta cu ocazia Salonului Auto Geneva 2012.

Francezii au un rival pentru smart-ul electric: Lumeneo Neoma Francezii au un rival pentru smart-ul electric: Lumeneo Neoma

Lumeneo nu este un nume nou în industria auto, chiar dacă e aproape necunoscut. S-au făcut puţin remarcaţi în lumea maşinilor electrice prin primul model Lumeneo Smera, un fel de Twizy combinat cu un scuter, dar cu un preţ mai mare şi decât al lui smart fortwo electric.

De data aceasta, mica firmă franceză va aduce la Salonul Auto Geneva 2012 un model mai mare, Lumeneo Neoma, care va oferi tot propulsie electrică, dar într-un "pachet" care poate primi până la 4 pasageri. Cu atât mai remarcabil cu cât vorbim de un gabarit la nivelul smart-ului ForTwo: lungime de 2,7 metri şi lăţime de 1,6 metri.

Propulsia electrică este asigurată, la fel ca la Smera, de două motoare electrice alimentate de o baterie litiu-ion, iar autonomia maximă este anunţată la 150 km. Alte detalii nu au fost făcute publice, deocamdată, urmând să aflăm câte exemplare şi la ce preţuri vor fi produse de-abia la salonul elveţian.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.