Franţa: maşini limitate la 100 CP pentru începători

Este foarte posibil ca în Franţa începătorii să fie obligaţi să conducă maşini ale căror propulsoare să nu depăşească 100 CP.

Franţa: maşini limitate la 100 CP pentru începători Franţa: maşini limitate la 100 CP pentru începători

Un grup de deputaţi din Franţa a depus un proiect de lege care prevede ca şoferii începatori vor fi obligati să conducă maşini a căror putere nu depăşeşte 100 CP. La baza acestui proiect de lege stau o serie de studii din care reiese că din numărul total de şoferi din Franţa 10% sunt începători, iar 21% dintre începători sunt implicaţi în accidente mortale şi 22% se aleg cu răni în urma incidentelor rutiere. Tot din aceste studii reiese faptul că principalul motiv al producerii accidentelor în care sunt implicaţi începătorii este viteza excesivă.

Acesţia, deputaţii, au declarat că "limitarea" la 100 CP ar fi suficientă pentru a obţine un grad mai de siguranţă pe drumurile publice din Franţa. Aceştia au mai declarat că pentru a putea strunii o maşină puternică este nevoie de o anumită experienţă, iar în combinaţie cu iresponsabilitatea, rezultatele, de cele mai multe ori, sunt mortale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.